Teknisk og praktisk
På industriteknikeruddannelsen lærer du at opstille, programmere og reparere maskiner i industrivirksomheder. Det kan eksempelvis være computerstyrede produktionsanlæg i metal- og plastindustrien.
Industri[-]tekniker[-]uddannelsen
Om uddannelsen
Under uddannelsen vil du lære at lave 3D programmeringer, som du herefter kan få en maskine til at producere. Du vil lære at dreje, bore og fræse, og du vil derudover stifte bekendtskab med programmering af CNC-styrede maskiner.
Du kan afslutte uddannelsen som enten industriassistent eller industritekniker med speciale inden for enten maskiner eller produktion.
- Opstart: Der er opstart på grundforløbet i august og januar.
- Varighed: Uddannelsen varer 2,5 - 6 år, afhængigt af hvad du vælger at specialisere dig i. På EUC Lillebælt kan du tage grundforløbet på uddannelsen til personvognsmekaniker. Du kan fortsætte på hovedforløbet på en af vores samarbejdsskoler.
- Tilmelding: Du tilmelder dig uddannelsen på optagelse.dk
Uddannelsens opbygning
Efter grundforløbet skal du finde en læreplads, hvorefter uddannelsens hovedforløb veksler mellem praktik i en virksomhed og undervisning på skolen. Længden af hovedforløbet afhænger af, hvilket speciale du vælger.
Hos EUC Lillebælt kan du tage grundforløbet. Herefter kan du fortsætte på hovedforløbet på en anden skole, hvor du vil kunne tage specialerne:
- Industriassistent (trin 1) – 2,5 år
- Industritekniker-maskin (trin 1+2) – 4,5 år
- Industritekniker-produktion (trin 1+2+3) – 6 år
Specialernes varighed er inkl. grundforløb.
Som industriassistent har du grundlæggende viden om betjeningen og vedligeholdelsen af både manuelle og CNC-styrede dreje-, bore- og fræsemaskiner. Ved brug af disse kan du fremstille enkle maskindele.
Som industritekniker inden for maskin kan du fremstille og vedligeholde maskiner, maskindele og produktionsanlæg. Du lærer at betjene CNC-styrede maskiner. Du kan eksempelvis arbejde med maskinanlæg som skibsmotorer, industrirobotter eller reservedele til en defekt maskine.
Med speciale i produktion vil du arbejde med tilrettelægning, opstilling og vedligeholdelse af arbejds- og produktionsforløb. Du kan endvidere vurdere, hvilket produktionsudstyr virksomheden har brug for. Du laver også kvalitetskontrolprocedurer for både produkter, processer, organisering og maskiner mm. Du vil også få kendskab til CAD/CAM-systemer.
Se LUP (Den lokale undervisningsplan) for Industritekniker her:
Adgangskrav
Du skal have bestået 9./10. klasse med mindst karakteren 02 i dansk og matematik.
På uddannelsen er der mulighed for ny mesterlære.
EUX
Hos EUC Lillebælt kan du kan tage grundforløbet med EUX. Hvis du vil fortsætte med EUX, skal du tage hovedforløbet på en anden skole.
Økonomi
Når du har fået en uddannelsesaftale, vil du modtage elevløn i både skole- og praktikperioderne. Hvis din uddannelsesaftale ikke dækker grundforløbet, kan du få SU, hvis du er fyldt 18 år.
Undervisere
EUC Lillebælt er en moderne skole, hvor læring, faglighed og socialt samvær går hånd i hånd. Vores undervisere holder sig løbende opdateret på de nyeste tendenser inden for deres fag. På den måde er du sikret, at du lærer det, som en arbejdsplads forventer af dig.
For at give dig de bedst mulige vilkår for din uddannelse, holder vi os løbende opdateret med de nyeste materialer og maskiner, således at du har moderne udstyr og redskaber til rådighed.
Skolen er desuden dybt forankret i det lokale miljø, hvor vi har et tæt samarbejde med de lokale virksomheder. Der er derfor rig mulighed for at finde en læreplads, og herfra koble din undervisning sammen med det, du skal lave i praksis på lærepladsen.
Skoleoplæring
Hvis du ikke finder en læreplads efter at have bestået grundforløb 2, har du mulighed for at komme i skoleoplæring. EUC Lillebælt udbyder ikke skoleoplæring på industriteknikeruddannelsen, og derfor kan du komme i skoleoplæring på en af vores samarbejdsskoler, der udbyder hovedforløbet.
Fremtidsmuligheder
Når du har færdiggjort industriteknikeruddannelsen, har du mulighed for at arbejde i forskellige brancher. Alt efter dit valgte speciale, kan det være på metalfabrikker, skibsværfter, maskinfabrikker eller i plastindustrien- og gummiindustrien. Desuden kan du bl.a. også arbejde inden for fremstilling af motorer, vindmøller og pumper.
Med industriteknikeruddannelsen har du desuden mulighed for at videreuddanne dig. Afhængigt af dit speciale kan du eksempelvis uddanne dig til produktionsteknolog, driftsteknolog - offshore, diplomingeniør eller maskinmester.
Industriteknikeruddannelsen er i 2019 en fordelsuddannelse. Det betyder, at der i fremtiden vil være mangel på uddannede inden for dette fag. Endvidere vil arbejdsgivere, der laver uddannelsesaftaler med elever fra fordelsuddannelser, opnå en økonomisk bonus. Dermed giver industriteknikeruddannelsen gode muligheder for både praktikpladser og efterfølgende jobmuligheder.
Bliv en del af EUC Lillebælt
Er du klar til at starte på en erhvervsuddannelse?
På EUC Lillebælt kan du dykke ned i netop det fag, du finder mest interessant, og på den måde tage første skridt mod en karriere i erhvervslivet. Samtidig med fagligheden får du mulighed for personlig og social udvikling i et spirende studiemiljø med højt til loftet.
Ander har også set
Søg optagelse på EUD/EUX
Hvis du er klar til at ansøge om plads på EUD/EUX, kan gå direkte til ansøgningssiden her.
Â
Bliv kontaktet af en vejleder
Du kan blive kontaktet af en af vores vejledere. Send os dine oplysninger og beskriv kort det emne, du gerne vil snakke med os om.